Dzisiaj na technice poznaliśmy algorytm przygotowania pasty jajecznej. Przynieśliśmy potrzebne narzędzia i naczynia, ugotowane jajka oraz przyprawy i majonez. Najpierw oglądaliśmy jajka przez lupę aby dokładnie przyjrzeć się skorupce. Potem obieraliśmy jajka ze skorupek.
Próbowaliśmy oddzielić błonkę od skorupki,niektórym się to udało.
Następnie kroiliśmy nasze jajka w kostkę, doprawiliśmy solą i pieprzem oraz wymieszaliśmy z majonezem. Tak przygotowaną pastę nakładaliśmy na przeniesione pieczywo. Była bardzo smaczna zjedliśmy ją z przyjemnością. Wieczorem przygotujemy taką pastę dla rodziców na kolację. Przygotowane kanapki zł fotografujemy, a zdjęcia umieścimy na tablecie. Zdobyliśmy dzisiaj pierwszą sprawność kuchcika.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Miły Gościu! Witamy na naszym blogu. Zapraszamy do komentowania. Nie zapomnij się podpisać, jeśli nie masz konta w Google. Trudno wymieniać opinie, rozmawiać, dyskutować z anonimem. Dziękuję.